Varázsold otthonodba a karácsony illatát

Ezelőtt láthattad, hogyan tudod otthonodba varázsolni a karácsonyt látványban, zenében, ajándékokban, azonban még egy dologról nem beszéltünk. Egy talán nem túl fontosnak tűnő dologról, ami azonban nagyon is lényeges, és rengeteget hozzáadhat az otthoni karácsonyi varázs megteremtéséhez.

Mint a címből is kitalálhattad, nem másról van szó, mint az illatokról. A karácsony illatok nagyon sokat segítenek abban hogy a hőn áhított varázs az otthonodba költözzön.

Nézzük tehát, melyik az az öt illat, amellyel garantált az ünnepi varázslat!

5. A sütemények illata

forrás: Pinterest

A mézeskalács, a bejgli, a hókifli – mind olyan illatok, amelyek a karácsonyt juttatják eszünkbe. És persze még számos aprósütemény van, amelyek gyakran kerülnek a karácsonyi asztalra. Csinálj néhány mézeskalácsot pluszban, amit nem eszel meg, csak dekorációnak használsz. Sőt, kicsit turbózd fel a receptet több fűszerrel vagy esetleg kis illóolajjal. Nem lesz túl finom, viszont annál illatosabb. Tegyél fel néhányat a fára vagy csak helyezd ki őket dekorációnak.

IDE vagy a képre kattintva szuper, egyszerűen elkészíthető sütirecepteket találsz 🙂

4. Illatos gyertyák

Számos hasonló gyertyatartót találhatsz a kika karácsonyi kollekciójában a képre kattintva.

A kika karácsonyi kollekciójában is számos illatos gyertyát találhatsz, melyeket meggyújtva egy teljesen új hangulatot alakíthatsz ki a szobában. Persze ne feledkezz meg a gyertyatartókról sem, számos igazán különleges darabot találsz kínálatunkban.

3. Forralt bor

forrás: Pinterest

Vegyél egy forralt bor fűszerkeveréket vagy készítsd el saját recept alapján. Már amikor az illata belengi a levegőt, megérkezik a karácsony érzés, ha pedig belekortyoltok, az oldott hangulat is garantált.

2. Narancs és fahéj

forrás: Pinterest

Két erőteljes illat, két erőteljes íz. A narancsnak már magában remek illata van, azonban a karácsonyi dekorációnak is része lehet. Sőt felerősítheted az illatát, ha felpezsdíted egy kis szegfűszeggel. Csak a narancs héjába nyomod, és máris kész az illatos dekoráció. Kirakhatsz a szegfűszegekből fenyőfát, gyertyát vagy bármit amit csak szeretnél. Akár kis üzeneteket is írhatsz.

A fahéj pedig akár díszként, rúd formájában, akár a reggeli kávéba/kakaóba szórva karácsony illatúvá teszi a nappalit.

1. Fenyő

forrás: Pinterest

És persze ne feledkezzünk el a nyilvánvalóról sem. Nem baj az sem, ha nem igazi a fád, ha beszerzel pár fenyőágat vagy fenyőből készítesz koszorút. A tűlevelek illata semmihez sem hasonlítható!

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk neked és szeretteidnek, töltődj fel és kapcsolódj ki!

Ne felejts el jobb oldalt felül feliratkozni, hogy értesítést kaphass új bejegyzéseinkről!

És “10 dolog…” sorozatunkat láttad már? Ha még nem, kattints a képekre!

10dolog2

10rend

10dolog

10dolog3